woensdag 7 november 2012

Onze eerste blog post!

ONS EERSTE BLOG ONLINE!


Ha! Eindelijk, onze eerste blog post op het internet!
En met een reden, wij maken namelijk een profielwerkstuk, ofwel PWS, over autisme.
We zitten in het eindexamenjaar van Havo, en we zijn erachter gekomen dat nu het echte werk begint.

Ons PWS gaat over autisme. Daarvoor maken we deze blog. Hiervan willen we leren, maar we willen er ook informatie mee verspreiden. Wij willen namelijk dat iedereen weet wat autisme ongeveer inhoud, zodat mensen weten hoe ze het beste met mensen met een autistische beperking om kunnen gaan.

Wij hebben dit onderwerp gekozen omdat wij dit erg interessant vinden. Ook omdat je mensen met autisme overal tegenkomt. De informatie die we er over vinden zien we dan terug in die mensen. Een van ons heeft bijvoorbeeld een broertje met een autistische stoornis. Sommige dingen zie je dan in hem terug.

Als een van de eerste dingen die we gedaan hebben voor ons PWS hebben we wat basisinformatie opgezocht, een paar hoofdstukjes geschreven en een intervieuw gehouden met een begeleider die kinderen met autisme op onze school begeleid. We hebben van haar heel erg handige informatie gekregen, dus hopelijk kunnen we vanaf nu goed aan het werk, aangezien we het PWS al over een paar weekjes af moeten hebben. 

De informatie die wij gevonden hebben gaan jullie natuurlijk terug zien in onze blog, dus bereid je maar voor.

Groetjes,
Ilse en Romy


6 opmerkingen:

  1. Over autisme is al veel bekend, maar ook kan er nog heel veel onderzoek worden gedaan. Ouders van kinderen met autisme zoeken vaak jaren voordat ze weten wat er met hun kind aan de hand is. Het is dus belangrijk dat er veel over autisme bekend wordt gemaakt. Leuk dat jullie dit onderwerp hebben uitgekozen. Veel succes met jullie PWS.

    Freke Schoemaker

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. heel erg bedankt voor uw snelle reactie!

      we hopen dat alles gaat lukken en dat we veel reacties krijgen op onze blogs, zodat we goed slagen voor deze enorme opdracht.

      Romy en Ilse

      Verwijderen
  2. Ik blog niet over autisme maar ik ben een maatschappelijk werkster die er veel van weet en mee heeft gewerkt. Kan jullie aanraden om de laatste versie van de DSM Diagnostical and Statistical Manual open te slaan voor de wereldwijde letterlijke omschrijving van autisme. Dit is tegelijkertijd een betrouwbare bron! Hopelijk hebben jullie er wat aan en succes!
    Groetjes Shirley

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo!
      Heel erg bedankt voor deze nuttige bron, die gaan we zeker gebruiken!

      Groetjes,
      Romy en Ilse

      Verwijderen
  3. Dag,
    Als moeder van 2 heel verschillende kinderen met autisme wil ik wel meewerken aan een proefwerk.
    Eerst dit: de hulpverlening en perceptie verschillen wel tussen Nederland en Belgie-Vlaanderen. Dat weet ik van mijn zoektocht naar lotgenoten op het internet.
    Zoon (Asperger), 18 jaar, laatste jaar middelbare school. Informatica, softwareontwikkeling. Volgend jaar hogeschool. Met hem kan je "praten" ook op emotioneel vlak. Dagelijks leven nu: geen probleem met hem thuis, op school ook niet voor zover wij weten. Wel: zeer teruggetrokken op zijn kamer zitten. Hij heeft enorm veel behoefte aan rust aan zijn hoofd.
    En dat kan je hem niet kwalijk nemen over zijn zuster.
    Eva (bijna 15) Zorgenkindje
    Wat kan ik daarover nog zeggen? Het is te vroeg. We wisten toen ze 2, 3 was, er scheelt er iets mee. Ze zit in aangepast onderwijs, dwz sinds haar 7de echt aan autisme aangepast onderwijs. Ze is normaal begaafd.
    En toch gaat het niet goed. Vorig jaar is zij opgenomen op kinderpsychiatrie. Ze moet pillen nemen tegen psychotische aanvallen. Volgende maandag hebben wij een afspraak met de jeugdpsychiater.

    De zorgen voor onze dochter wegen op ons, op haar broer en bij uitbreiding de rest van de familie en de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo,
    Wat leuk dat jullie autisme als onderwerp hebben gekozen. Ik heb zelf een vorm van autisme (Asperger) en mijn zoontje van 3,5 jaar ook, dus als jullie nog vragen hebben kunnen jullie ze gerust stellen, bijvoorbeeld via mijn blog. Ik schrijf in het Engels, maar heb ook een paar Nederlandse blogposten gemaakt. Kijk maar eens!
    Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen